ua en ru

В Україні понад 184 тис. абітурієнтів рекомендовані до зарахування на бюджет, - МОН

В Україні понад 184 тис. абітурієнтів рекомендовані до зарахування на бюджет, - МОН Фото: Інна Совсун розповіла про перебіг вступної кампанії

Перевагу на вступ отримали з абітурієнти більш високими балами ЗНО

За підсумками вступної кампанії-2016 184 тис. 778 абітурієнтів рекомендовані до зарахування у вищі навчальні заклади за кошти державного бюджету. Про це на брифінгу повідомила перший заступник глави Міністерства освіти і науки України Інна Совсун, передає прес-служба відомства.

Повідомляється, що 184 тис. 778 абітурієнтів рекомендовані до зарахування на держбюджет, вищі навчальні заклади чекають оригінали документів до 18:00 5 серпня.


За словами Совсун, перевагу на вступ абітурієнти отримали з більш високими балами ЗНО, а в цьому році вдалося загальний прохідний бал на навчання за бюджетні кошти

"Якщо аналізувати результати вступної кампанії, можна сказати, що є позитивні зрушення в плані рівного доступу до вищої освіти. Насамперед, треба відзначити, що в цьому році було скасовано позаконкурсний вступ і цільові направлення. Раніше 25% місць держзамовлення віддавалися для позаконкурсного вступу. Що стосується "цільовиків" - це могло бути 75% від держзамовлення. У результаті ті абітурієнти, які мали досить хороший бал, мали значно менший шанс вступити і отримати бюджетне місце", - додала експерт громадянської мережі ОПОРА Наталія Радиш.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2016 році в ході вступної кампанії до вишів подано більше 2 млн заяв.