ua en ru

Україна виконала одну з вимог для початку переговорів про вступ до ЄС

Україна виконала одну з вимог для початку переговорів про вступ до ЄС Фото: Рада привела законодавство про боротьбу з відмиванням грошей до стандартів Групи з фінансових заходів FATF (Віталій Носач, РБК-Україна)

Верховна рада ухвалила один з важливих євроінтеграційних законів - про спрощення порядку подання інформації, необхідної для проведення фінансового моніторингу. Документ в цілому підтримали 245 депутатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на народного депутата Ярослава Железняка в Telegram.

Як зазначив депутат, таким чином "Рада виконала один з критеріїв, які Україні потрібно виконати для початку переговорів про вступ до ЄС".

Законопроект №6320 спрямований на спрощення подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників та структуру власності юридичними особами, що вноситься до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Також документ передбачає прискорення перевірки поданих відомостей, створення системи методологічної допомоги юридичним особам при визначенні кінцевих бенефіціарних власників та структури власності.