ua en ru

Україна увійшла до Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії

Україна увійшла до Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії Фото: енергетика (ec.europa.eu)

Це сприятиме зменшенню залежності економіки України від імпорту традиційних енергоносіїв

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про приєднання України до Статуту Міжнародного агентства з відновлювальних джерел енергії (IRENA)". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Реалізація Закону дозволить нашій державі використовувати світовий досвід у галузі відновлюваних джерел енергії, розширить можливість залучення кращих знань і передових технологій у цій сфері, а також ефективних фінансових механізмів реалізації відповідних проектів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що участь України в IRENA сприятиме доступу країни до пільгових кредитів та отриманню рекомендацій щодо удосконалення законодавства у галузі відновлюваної енергетики.

Крім того, приєднання до Статуту сприятиме зменшенню залежності економіки України від імпорту традиційних енергоносіїв та підвищенню ефективності споживання паливно-енергетичних ресурсів.

Нагадаємо, 18 грудня 2017 року Україна і Португалія підписали Меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива.