Україна в січні-лютому 2013 р. збільшила обсяги експорту продукції харчування на 26% - до 1,5 млрд дол
Україна в січні-лютому 2013 р. порівняно з відповідним періодом 2012 р. збільшила обсяги експорту продукції харчування на 26% - до 1,5 млрд дол. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба Мінагропроду.
"Дуже важливо, що зростає експорт готової продукції з доданою вартістю. Так, у січні-лютому обсяги експорту продукції харчової та переробної промисловості зросли на 298,1 млн дол., тобто на 25,7%, порівняно з відповідним періодом 2012 р. Загалом, за вказаний період експорт цієї продукції сягнув 1,5 млрд дол.", - зазначив Микола Присяжнюк.
Також він додав, що в січні-лютому 2013 р. виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів в Україні зросло на 6,3%, порівняно з аналогічним періодом 2012 р.
"З початку року ми бачимо стійку тенденцію до нарощення виробництва більшості видів продукції харчової та переробної промисловості. Зокрема, значно збільшилося виробництво продукції тваринництва - м'яса великої рогатої худоби, свиней. Та найбільше вдалося наростити виробництво замороженого м'яса свійської птиці - на 65,7%", - зазначив Микола Присяжнюк.
Також міністр зауважив, що на 15% збільшилося виробництво вершкового масла, на 8,6% - свіжого сиру. Крім того, вітчизняні підприємства харчової та переробної промисловості наростили виробництво фруктових та овочевих соків - на 21,7% та безалкогольних напоїв - на 22,9%.
Читайте також: Присяжнюк: Україна збільшила прогноз експорту зернових в 2012/2013 МР на 11,3% - до 24,5 млн тонн