Україна може у 2013 році зменшити імпорт свинини на 40%, при цьому у структурі споживання частка імпортованого в Україну м'яса та м'ясопродуктів знизиться із 17% до 7%. Збільшення вітчизняного виробництва м'яса відбудеться як за рахунок впровадження нових технологій та модернізації існуючих виробництв, так і за рахунок будівництва нових підприємств. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, передає прес-служба міністерства.
Так, державною програмою активізації економіки на 2013-2014 роки передбачено збудувати та реконструювати 153 тваринницьких комплекси. 2Окрім того, у 2013 році держава буде підтримувати одноосібників та власників сімейних ферм, аби наростити виробництво свинини та підвищити її товарність", - сказано у повідомленні.
"На сьогодні українці споживають 90% продуктів харчування, вироблених в Україні. Це дуже високий показник. Сьогодні ми імпортуємо лише екзотичні овочі, фрукти, рибу та певну кількість м'яса птиці та свинини. І у цьому році ми зможемо зменшити імпорт свинини на 40%", - зауважив Присяжнюк.
Він наголосив, що реалізація такого завдання передбачена і в державній програмі активізації економіки на 2013-2014 роки, одним із виконавців якої стане Міністерство аграрної політики та продовольства України.
Читайте також: "Союз птахівників України" просить Азарова, Присяжнюка та Прасолова обмежити імпорт м'яса