ua en ru

Україна в 2013 р. може дійти до угоди з американською компанією Excelerate Energy, - Держінвестпроект

Україна в 2013 р. може дійти до угоди з американською компанією Excelerate Energy. Про це повідомляє прес-служба Держагентства з інвестицій та управління національними проектами.

Зокрема, Держінвестпроект зазначає, що ДП "Національний проект "LNG термінал" скасувало тендер на залучення 2 кредитів на загальну суму 221,946 млн грн.

"Скасування тендерів пов'язане з прискоренням реалізації національного проекту "LNG термінал". А саме реалізація 1-го етапу проекту буде здійснена за рахунок використання сучасної технології морського базування регазифікаційного заводу (FSRU) у партнерстві з американською компанією Excelerate Energy. Таке рішення дозволить забезпечити постачання газу на територію України вже в наступному році", - зазначив керівник координаційної ради національного проекту "LNG термінал" Сергій Євтушенко.

За його словами, раніше оголошений тендер був орієнтований на більш тривалі рішення - наземне базування терміналу, яке буде реалізовано не раніше ніж за 3 роки на 2-му етапі реалізації проекту. "Наше партнерство з американцями забезпечить критично необхідний для енергетичної незалежності варіант рішення", - додав Євтушенко.

Читайте також: Україна в лютому імпортувала газ за середньою ціною 419,70 дол за тис. куб. м