Україна експортувала м'яса та м'ясної продукції на 316 млн дол протягом 2012 р.
Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
У 2012 р. м'ясо та м'ясні продукти склали 15,4% у структурі реалізованої промислової продукції виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Такого високого показника вдалося досягти завдяки стабільному нарощенню поголів'я ВРХ, свиней та птиці у сільгосппідприємствах та господарствах населення.
"Порівняно з попереднім роком, на 2,7% збільшилося виробництво м'яса та субпродуктів харчових свійської птиці, на 14,9% - консервів із м'яса свійської птиці, на 32,9% - напівфабрикатів м'ясних", - зазначив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.
Так, порівняно з 2011 р. експорт яловичини збільшився на 95%, свинини, м'яса домашньої птиці та субпродуктів із нього - на 62% кожного. Загалом у 2012 р. виробництво м'яса в Україні зросло на 2,1%.
Разом із тим, значно зросли темпи експорту м'яса та м'ясопродуктів. Найбільше експортували у 2012 р. м'яса та субпродуктів домашньої птиці - 80 653 тонни на суму 145,2 млн дол.
Варто нагадати, що Державною програмою активізації економіки на 2013-2014 рр. передбачено збудувати та реконструювати 153 тваринницьких комплекси, що дозволить збільшити виробництво тваринницької продукції. Окрім того, у 2013 р. держава збирається підтримувати одноосібників та власників сімейних ферм, аби наростити виробництво яловичини та свинини.