ua en ru

Україна та Турція можуть провести спільні військові навчання

Україна та Турція можуть провести спільні військові навчання Фото: Олександр Турчинов

Сторони відзначають важливість обміну досвідом у питаннях протидії тероризму

Cекретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов і командуючий Жандармськими військами Турецької Республіки Галіп Менді обговорили проведення спільних військових навчань, передає прес-служба РНБО.

Так, під час переговорів сторони наголосили, що безпекова ситуація в Україні та Туреччині має багато спільних рис і проблем.

"На думку О.Турчинова і Г.Менді, важливим є обмін досвідом у питаннях протидії тероризму, диверсійній та підривній діяльності, спробам дестабілізації ситуації з боку радикальних та терористичних організацій", - сказано в повідомленні.

Турчинов вважає, для ефективної роботи силових структур вкрай важливим є не тільки обмін інформацією, а й напрацювання і реалізація спільних заходів з протидії гібридним загрозам національній безпеці, з боротьби із міжнародним тероризмом та диверсіями.

Зазначається, що секретар РНБО відвідав антитерористичні центри Національної поліції та Жандармерії Туреччини.

Нагадаємо, раніше Турчинов на зустрічі з директором Секретаріату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїлом Демиром обговорив питання створення спільних підприємств оборонної промисловості.

Секретар РНБО зазначив, що Україна і Туреччина мають можливість об'єднатися для збереження балансу сил у Чорному морі.