ua en ru

Україна сьогодні очікує завершення ратифікації УА з ЄС, - Порошенко

Україна сьогодні очікує завершення ратифікації УА з ЄС, - Порошенко Фото: Президент України Петро Порошенко (РБК-Україна)

Україна очікує публікації рішення про ратифікацію Нідерландами УА

Президент України Петро Порошенко заявив, що сьогодні, 9 червня, Україна очікує публікації рішення про ратифікацію Нідерландами Угоди про асоціацію (УА) України з Європейським союзом, а також рішення ЄС, які завершать процес ратифікації документа, передає "Радіо свобода".

"Сьогодні ми чекаємо публікації і формального рішення Ради Європейського союзу, які завершать процес ратифікації", - заявив президент України у Харкові.

За словами Порошенка, король Нідерландів Віллем-Олександр підписав документ 1 червня. Термін подачі можливої апеляції минув 8 червня.

Так, згідно з офіційною процедурою, документ повинен підписати король Нідерландів, після чого його публікують в Офіційному журналі країни і передають на зберігання до Генерального секретаріату ратифікаційні грамоти.

Далі ЄС повинен доопрацювати процедури укладання Угоди і віддати на зберігання документи про ратифікацію.

Зазначено, що угода набуде чинності в перший день другого місяця після дати здачі на зберігання.

Нагадаємо, раніше повідомляється, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв "довести до тахікардії" членів Кабінету міністрів, які не виконають завдання щодо Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.