ua en ru

Україна з початку 2012-2013 МР експортувала 14,5 млн т зерна

Експорт зерна з України на сьогоднішній день становить 14,5 млн т зерна, з них 5,9 млн т пшениці, 6,3 млн т кукурудзи, 1,8 млн т ячменю, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

У грудні експорт кукурудзи порівняно з листопадом збільшився на 20%, загалом із експортованих у грудні 2,4 млн т зерна кукурудза становить 2 млн т.

"Якщо в липні-вересні на експорт активно відправлялася пшениця, то вже в листопаді-грудні на перше місце за обсягами поставок вийшла кукурудза. При цьому активний експорт пшениці дав змогу збільшити надходження до бюджету та поліпшити зовнішньоторговельне сальдо, створити сприятливу кон'юнктуру на зернові на внутрішньому ринку. До того ж, це сприяло покращенню фінансового стану аграріїв та посилило їх мотивацію до збільшення посівних площ озимих під урожай 2013 р. (на 5% більше порівняно з посівами під урожай 2012 р.)", - йдеться в повідомленні Мінагрополітики.

Відомство також зазначає, що експорт зерна з України здійснюється відповідно до досягнутих з зерноторговими компаніями домовленостями.

Нагадаємо, за даними Мінагрополітики, урожай зернових в Україні в 2012 р. становив 46,2 млн т.

Читайте також: Уряд не планує обмежувати експорт пшениці