ua en ru

Україна проводить консультації з кредиторами з Росії, - Яресько

Україна проводить консультації з кредиторами з Росії, - Яресько

Україна проводить консультації з кредиторами з Росії. Про це заявила сьогодні міністр фінансів Наталія Яресько в рамках участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

Говорячи про консультації з власниками українських суверенних боргових зобов'язань, міністр зазначила, що їх будуть проводити з усіма кредиторами, в тому числі і з Росією. "Ми не виділяємо одних або інших кредиторів", - сказала Яресько.

При цьому Яресько підкреслила, що Україна продовжує своєчасно та в повному обсязі обслуговувати свої боргові зобов'язання.

"Ми сьогодні поточні платежі здійснюємо щодня. Я впевнена в тому, що міжнародну допомога буде виділена в необхідних обсягах", - сказала глава Мінфіну.

Міністр не назвала цифру нової фінансової підтримки, яка буде виділена Україні. "Немає однієї чарівної цифри, тому що багато складових. Але те, що буде достатньо, - я впевнена", - зазначила вона.

"Що важливо на сьогодні: щоб сума була значною, щоб її було обіцяно раніше, а не пізніше, щоб відновити довіру наших внутрішніх і іноземних інвесторів", - додала Яресько.

Нагадаємо, в Давосі на "Українському сніданку" Захід закликали збільшити фінансування України.