ua en ru

Україна проведе переговори з бойовиками про "велике звільнення" військових з полону

Українська сторона проведе переговори з бойовиками самопроголошених республік Донбасу про "велике звільнення" з полону українських військових. Про це заявив глава об'єднаного міжвідомчого координаційного центру по звільненню військовополонених при Міністерстві оборони Юрій Тандит в ефірі "5 каналу".

"Є офіційні цифри, які показує Міністерство оборони, по хлопцях, наших воїнах, які були взяті під час бою в районі донецького аеропорту, - цифра до вечора була 16 людей. Але ми розуміємо, що там кілька десятків наших хлопців", - сказав Тандит.

Крім того, за його словами, частина українських військових досі перебувають на території донецького аеропорту в оборонних позиціях, де все ще йде бій і утримується ряд точок, таких як висота на території аеропорту.

"Сьогодні були забрані тіла хлопців, наших захисників аеропорту, і кількох людей заручників віддали родичам. Ми чекаємо, що й інші хлопці будуть звільнені. Крім того, ми у процесі етапу "великого визволення", ми готуємося до цього, робимо все, щоб забрати решту хлопців, які знаходяться на території так званих самопроголошених республік. Ми зі свого боку слово тримаємо і сподіваємося, що ті, хто ведуть переговори з українською стороною, будуть тримати своє слово", - зазначив Тандит.

На запитання, чи є інформація про те, що в аеропорту під завалами залишилися поранені українські військові, Тандит відповів: "Є неофіційна інформація, що там є ще хлопці".

Нагадаємо, в ніч на 22 січня стало відомо, що сили АТО вийшли з донецького аеропорту після 242 днів оборони об'єкта. В ході бою за донецький аеропорт 21-22 січня 16 бійців сил АТО на Донбасі потрапили в полон до бойовиків, 6 українських військових загинули. Пізніше в Генштабі ЗСУ повідомили про 10 загиблих "кіборгів".

Вдень у четвер лідер ДНР Олександр Захарченко заявив про передачу Україні на території донецького аеропорту 3 полонених українських військових і тіл 8 загиблих.