ua en ru

Україна просить ОБСЄ продовжити мандат СММ на 2019 рік

Україна просить ОБСЄ продовжити мандат СММ на 2019 рік Фото: Павло Клімкін

Клімкін направив Альфано запит про продовження мандату СММ ОБСЄ на 2019 рік

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін направив діючому голові ОБСЄ, міністру закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Анджеліно Альфано запит Кабінету міністрів України про продовження мандату СММ ОБСЄ на 2019 рік. Про це повідомляє прес-служба постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні.

"Визнаючи роль СММ ОБСЄ в сприянні миру і безпеки, міністр закордонних справ України Павло Клімкін направив діючому голові ОБСЄ, міністру закордонних справ Італії А. Альфано запит уряду України про продовження мандату СММ на наступний рік", - заявив представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук.

Нагадаємо, в самопроголошеній "Донецькій народній республіці" заявили, що дію мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) на Донбасі має бути продовжено.

"Завершення термінів мандата на діяльність СММ ОБСЄ на Донбасі, на який Мінській угоді покладені моніторинг та верифікація реалізації домовленостей, є черговим несприятливим моментом. В відсутності місії, важелі впливу на українську сторону в плані реалізації мирних ініціатив будуть нівельовані. Ми вважаємо, що дія мандату на діяльність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі має бути продовжена", - зазначив "глава" делегації ДНР на переговорах Контактної групи Денис Пушилін Денис Володимирович.