ua en ru

Україна продовжить посилювати санкції проти Росії, - Гройсман

Україна продовжить посилювати санкції проти Росії, - Гройсман Фото: глава Кабміну Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман підкреслив, що Росія має платити високу ціну за агресію на території України

Голова Кабінету міністрів Володимир Гройсман заявив, що влада буде продовжувати та посилювати політику санкцій проти Росії. Про це він сказав у ході засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО), присвяченого питанням санкційної політики та виходу України з органів СНД, повідомляє урядовий портал.

"У нас є повне розуміння того, що країна-агресор має нести відповідальність і платити високу ціну за те, що вони зробили на території нашої держави. Уряд розглянув рішення про продовження санкцій, надав свої пропозиції РНБО. Кожен, хто має відношення до будь-яких злочинів, які підтримуються Росією, має бути суворо покараний", - підкреслив прем'єр.

Коментуючи вихід України з органів СНД та розірвання договорів, ухвалених у рамках співдружності, Гройсман зазначив, що "ми постійно робимо інвентаризацію таких договорів, ніякої співпраці з агресором бути не може".

"Рішення (про вихід, - ред.) - справедливе. У нас є всі можливості вибудовувати двосторонні стосунки з партнерами – без штучних утворень на кшталт СНД", - сказав голова Кабінету міністрів.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко під час засідання РНБО заявив, що Україна введе нові санкції проти Російської Федерації через застосування хімічної зброї у центрі Європи і незаконних "виборів" в анексованому Криму.