ua en ru

Україна приєдналася до міжнародного плану протидії податковим шахрайствам

Україна приєдналася до міжнародного плану протидії податковим шахрайствам Фото: Україна приєдналася до плану BEPS

План розроблений країнами G 20

Україна приєдналася до міжнародного плану протидії податковим махінацій BEPS. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів на сторінці відомства у Facebook.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка , тепер Україні необхідно виконати мінімум 4 заходи з передбачених планом 15.

"Україна взяла на себе зобов'язання щодо виконання пакету BEPS. Перший етап - виконання мінімум 4 заходів з 15. Ефективне втілення цих заходів вимагає спільної роботи уряду, аудиторського співтовариства, міжнародних партнерів, і дозволить підвищити рівень прозорості в оподаткуванні", - йдеться в повідомленні.

План дій по BEPS (Base erosion and profit shifting) - це комплекс міжнародних заходів з протидії розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування, розроблений країнами G-20 і членами ОЕСР. План дій щодо BEPS передбачає 15 заходів, якими визначено дії: нові мінімальні стандарти, перегляд стандартів, загальні підходи, які зближуватимуть національні практики, тощо.

Як протидіяти податковим зловживанням на державному та міжнародному рівні? План дій щодо BEPS (Base erosion and profit...

Опубліковано Міністерство фінансів України 28 квітня 2017 р.

Нагадаємо, в ході своєї роботи місія Міжнародного валютного фонду надала Мінфіну консультативну допомогу щодо регулювання контролю над трансфертним ціноутворенням, вдосконалення спрощеної системи оподаткування і впровадження правил BEPS.