ua en ru

Україна перетворюється на аграрно-сировинний придаток Європи, - Медведчук

Економічне зближення України з Європейським Союзом обернулося катастрофою для вітчизняних експортерів. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

"Як і попереджали експерти "Українського вибору", анонсована нинішньою владою "переорієнтація" вітчизняної продукції на ринок ЄС з тріском провалилася", - зазначив він.

Європейські партнери, встановили жорсткі вимоги, дали зрозуміти українським товаровиробникам, що європейський ринок перенасичений товарами і на ньому немає місця неконкурентоспроможній українській продукції.

"За минулий рік поставки в країни Європейського Союзу зросли лише на 0,331 млрд дол. В той же час через розрив торговельно-економічних відносин з країнами СНД український експорт у ці країни знизився на 7,122 млрд дол", - додав Медведчук.

Він зазначив, що експорт товарів з високою доданою вартістю, високотехнологічної продукції таких наукоємних галузей, як авіаційна, ракетно-космічна, оборонна, машино - і приладобудування, різко скоротився, однак експорт зернових культур в 2014 р. зріс. "На світовому ринку ми все частіше сприймаємося лише як постачальники зерна. По суті, країна впевнено перетворюється в аграрно-сировинний придаток Заходу", - підкреслив Медведчук.

"Чинна українська влада своїми руками знищила український експорт, знекровила українську економіку і фінансову систему, а тепер ходить по світу з простягнутою рукою, випрошуючи все нові і нові кредити", - резюмував він.