ua en ru

Україна представить суду ООН додаткові докази порушення РФ мінських угод

Україна представить суду ООН додаткові докази порушення РФ мінських угод Фото: перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко

Віце-спікер підкреслила, що сьогоднішнє рішення суду в Гаазі є проміжним

Українська сторона протягом майбутніх слухань буде надавати Міжнародному суду ООН в Гаазі докази порушень Росією мінських угод. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко в Facebook.

"Щодо рішення Суду про недостатність доказів, то тут Суд визначив, що на цій стадії процедури Україна не надала Суду доказів , які б визначили остаточне рішення. Суд очікує від сторін роботи над повним виконанням Мінського пакету заходів. Суд зазначив , яких додаткових доказів потребує, і які украінська сторона надаватиме протягом слухань. В тому числі і в першу чергу щодо порушення Мінських угод", - заявила Геращенко.

Також перший віце-спікер підкреслила, що сьогоднішнє рішення суду в Гаазі є проміжним. Особливо важливим, на її думку, є той факт, що Україні вдалося переконати суд у тому, що події на Донбасі підпадають під Конвенцію про заборону фінансування тероризму.

Відразу зазначу - зради немає, а Лана ЗЕРКАЛЬ молодець. І тепер ВСІ силові структури і всі причетні компетентні органи з...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 19 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Міжнародного суду Організації Об'єднаних Націй (ООН) в Гаазі Ронні Абрахам заявив, що суд поки не бачить достатніх умов для запровадження тимчасових заходів проти Росії у справі про фінансування тероризму.