ua en ru

Україна запропонувала Канаді об’єднати зусилля у літакобудуванні та освоєнні космосу

Україна запропонувала Канаді об’єднати зусилля у літакобудуванні та освоєнні космосу Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Володимир Гройсман заявив про готовність українського уряду сприяти якісній стабільній співпраці у аерокосмічній сфері

Україна пропонує Канаді об’єднати зусилля для реалізації літакобудування, будування супутників та створення стартової платформи для космічних запусків. Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу на канадсько-українському круглому столі в Монреалі, передає прес-служба уряду.

Прем’єр підкреслив, що Україна має гарні авіаційні та космічні традиції, проте розвивати таку технологічну галузь самостійно - вкрай важко, особливо в умовах гібридної війни і втрати донедавна традиційних для України авіаринків.

"Між Україною та Канадою є великі можливості, які ми можемо використовувати в аерокосмічній сфері. Україна є космічною державою, ми маємо прекрасний досвід, науку, яка може бути дуже корисною на даному етапі поєднання нашої співпраці. Наш досвід в поєднанні з досвідом канадських партнерів може дати результат. Ми можемо розпочати нову сторінку побудови наших відносин", - зазначив Гройсман.

Він підкреслив, що спектр співпраці в аерокосмічній галузі досить великий - від освоєння Арктичного регіону Канади, виробництва літаків та авіаційних симуляторів до дослідження космосу.

"Уряд готовий до ухвалення всіх рішень і створення умов для якісної стабільної стратегічної співпраці. Ми готові гарантувати все те, що сприятиме такому успіху", - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сподівається, що Канада і США нададуть Україні летальну зброю.