ua en ru

Україна потрапила в категорію найбідніших країн за версією Credit Suisse

Україна опинилася в числі країн з найменшим середнім статком в перерахунку на одного дорослого жителя. Про це говориться у звіті швейцарського банку Credit Suisse Global Wealth Report 2013.

Україна опинилася в числі країн з найменшим середнім статком в перерахунку на одного дорослого жителя. Про це говориться у звіті швейцарського банку Credit Suisse Global Wealth Report 2013.

Таким чином, Україна разом з Білоруссю і Молдовою стала аутсайдером серед країн СНД.

Для України цей показник не досягає 5 тис. дол. на людину. У цю ж, найнижчу на шкалі категорію, потрапила також більше половини країн Африки, Індія, Болівія і так далі.

Росія і більшість інших країн СНД знаходяться в групі 5 тис. дол. - 25 тис. дол. Найбільш багатим в СНД, за даними банку, виявився Туркменістан (в середньому від 25 тис. дол. до 100 тис. дол. на одного дорослого жителя).

Дослідники відзначають, що в цілому в світі, незважаючи на несприятливі економічні умови, статки домогосподарств виросли на 4,9% до середини року, досягнувши небачених раніше 241 трлн дол. Середній стан дорослої людини також встановив новий рекорд - 51,6 тис. дол.

Найбагатші країни світу розташовані в Північній Америці, Західній Європі, Тихоокеансько-Азіатському регіоні і Близькому Сході. Найбагатшими виявилися швейцарці, кожен з яких володіє в середньому 513 тис. дол. За Швейцарією слідують Австралія (403 тис. дол.), Норвегія (380 тис. дол.) і Люксембург (315 тис. дол.).

Нагадаємо, у вересні 2012 р. Президент України Віктор Янукович заявив, що близько 3,6 млн громадян України живуть за межею бідності.

За його словами, Україні потрібно вийти на рівень соціального забезпечення країн-сусідів. "Від того, як ми платитимемо зарплати, залежить, як ми підвищуватимемо рівень пенсійного забезпечення. Ми ще не порівняли пенсію з прожитковим мінімумом", - сказав Янукович.

Світовий банк схвалив мету подолати бідність у всьому світі до 2030 р. Межею потреби, говориться в пропозиції політичного комітету Світового банку, є виживання менш ніж на 1,25 дол. в день, і цьому повинен наступити кінець до 2030 року.