ua en ru

Україна підпише низку угод з європейськими структурами щодо фінансування ГТС, - Бойко

Україна підпише низку угод з європейськими структурами щодо фінансування газотранспортної системи. Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко після зустрічі з комісаром Європейського Союзу з питань енергетики Гюнтером Оттінгером, передає прес-служба міністерства.

"Ми розглянули широке коло питань, але головне - це були питання фінансування, питання інвестицій в нашу енергетичну галузь. Особливо для нас важливе фінансування з боку європейських банків. І сьогодні ми вирішили декілька питань. На черзі декілька угод - стосовно фінансування нашої газотранспортної системи і наших проектів з підвищення безпеки в ядерній енергетиці", - сказав Бойко.

"Ми з моїм колегою паном Бойком регулярно проводимо зустрічі, на яких обговорюємо питання розвитку існуючої інфраструктури, наші плани щодо модернізації газотранспортної системи, нові екологічні проекти, та що може бути зроблено з боку його країни й що можемо зробити ми як Європейська комісія та наші європейські банки - ЄІБ, ЄБРР та Світовий банк", - зазначив у свою чергу Оттінгер.

Читайте також: Бойко підписав з ЄІБ кредитну угоду на 200 млн євро для реконструкції ГЕС