ua en ru

Україна підписала угоду з Eni і EDF про видобуток вуглеводнів в Чорному морі

У присутності Президента України Віктора Януковича підписано угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах площ Абіха і Кавказька, ділянок Маячна та Субботіна в Чорному морі. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Угоду підписали міністр енергетики і вугільної промисловості України Едуард Ставицький, виконавчий віце-президент в Південно-Східній Європі компанії "Ені Юкрейн Шеллоу Вотерс" Джузеппе Танноя і директор в Росії, країнах СНД і Північній Європі з питань стратегічного партнерства компанії "ЕДФ Юкрейн Шеллоу Вотерс" П'єр де Фірма де Пер'ї.

"Підвищення рівня енергетичної безпеки України, а також зменшення, я сказав би, того тиску, який є в енергетичних питаннях, забезпечення постачання енергоносіїв на внутрішній ринок України, так і сприяння розвитку економіки України - це ті цілі, які ми ставимо перед собою у співпраці з вами як з партнерами", - зазначив Президент.

За словами Танноя, діяльність компанії Україні буде спрямована на збереження навколишнього її середовища. "Як ми знаємо, Чорне море - це море закрите; ми маємо напрацьований досвід роботи в таких умовах", - зазначив він.

"Сподіваємося, що результати будуть нашим спільним успіхом", - зазначив Танноя.

П'єр де Фірма де Пер'ї зазначив, що співпраця з Україною відкриє шанс для компанії взяти участь у реалізації важливих спільних проектів.

"Ми дуже раді брати участь у цій ініціативі і супроводжувати Україну в досягненні поставленої мети по забезпеченню енергоефективності та енергетичної незалежності", - сказав він.