ua en ru

Україна подасть до міжнародних судів на РФ за дискримінацію кримських татар

Україна подасть до міжнародних судів на РФ за дискримінацію кримських татар Фото: ФСБ проводить затримання кримскьких татар (facebook.com/crimeansolidarity)

В окупованому Криму "суд" продовжив арешт трьом фігурантам Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір" до 9 червня

Україна подаватиме до міжнародних судів факти дискримінації владою Росії в окупованому Криму щодо кримських татар. Про це повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца у зв'язку із продовженням арешту трьом фігурантам так званої "справи Хізб ут-Тахрір".

"Засуджуємо свавілля окупаційних судів. Факти дискримінації кримських татар та інші злочини Російської Федерації передамо до міжнародних судів", - заявила Беца у Twitter.

Як повідомили у "Крим.Реалії", у понеділок, 5 березня, підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт ще трьом фігурантам Бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір". Йдеться про Ернеса Аметова, Сервера Зекірьяєва і Тимура Ібрагімова. Арешт їм продовжено до 9 червня.

Російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисараю у жовтні 2017 року. Це Тимур Ібрагімов, Марлен (Сулейман) Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, Сервер Зекірьяєв і Ернес Аметов. ФСБ інкримінує їм участь в забороненій у Росії і анексованому нею Криму організації "Хізб ут-Тахрір".

Нагадаємо, ц лютому "суд" в окупованому Криму продовжив до квітня арешт п'ятьом фігурантам сімферопольської справи організації "Хізб ут-Тахрір". Згодом в МЗС заявили, що Україна звернеться до Міжнародного суду ООН через репресії, які здійснює окупаційна "влада" у анексованому Російською Федерацією Криму.