ua en ru

Україна вшанує жертви Другої світової війни хвилиною миру

Україна вшанує жертви Другої світової війни хвилиною миру Фото: Володимир В'ятрович

9 травня відбудуться урочистості з покладанням квітів до могили Невідомого солдата

У рамках відзначення 70 річниці з дня завершення Другої світової війни країна вшанує пам'ять жертв хвилиною миру. Про це журналістам розповів директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Серед заходів, які будуть відбуватися 8 і 9 травня - це відкриття виставки, початок, відкриття роботи, яку ви бачили. Робота ще триває, ця виставка не завершена про війну. Її особливість полягає в тому, що будемо розповідати про Другу світову війну через долю конкретних людей, причому людей, діди, яких воювали у Другій світовій війні, а внуки зараз часто воюють в антитерористичній операції. Наступним важливим заходом, який буде відбуватися 8 травня, - це буде мистецька акція "Перша хвилина миру", яка триватиме від 22 до 23 години і завершиться о 23:01 хвилиною миру", - зазначив В'ятрович.

Він нагадав, що о 23:01, згідно з актом капітуляції, над Європою нарешті запанував мир і було припинено бойові дії. Також він зазначив, що 9 травня відбудуться урочистості з покладанням квітів до могили Невідомого солдата за участю керівництва держави, парад військових оркестрів, які виконуватимуть музику часів Другої світової війни.

В'ятрович додав, що цього року жодних заходів державного рівня на Майдані незалежності та вулиці Хрещатик не буде, а парад оркестрів йтиме вулицею Лаврською до Музею історії Великої Вітчизняної війни. Власне виставка і концертні заходи проходитимуть на території Музею.

Нагадаємо, Київоблрада заборонила депутатам використовувати партійну символіку на травневі свята.