ua en ru

Україна в ООН закликала до нових санкцій проти Росії через місцеві "вибори" в Криму

Україна в ООН закликала до нових санкцій проти Росії через місцеві "вибори" в Криму Фото: Сергій Кислиця та Антоніу Гуттеріш (facebook.com/UKRinUN)
Автор: Инна Собора

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця поінформував Генерального секретаря ООН Антоніу Гуттеріша та членів Радбезу ООН про проведення Російською Федерацією місцевих "виборів" в окупованому Криму. Україна не визнає результатів такого "волевиявлення".

Про це повідомляється в прес-службі Постійного представництва України при ООН в Facebook.

Українські дипломати закликали іноземні держави та міжнародні організації засудити незаконні дії РФ та чітко заявити про невизнання результатів так званих "виборів" на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також посилити політико-дипломатичний тиск на Російську Федерацію, у тому числі шляхом розширення санкцій.

Зокрема, наголошується, що "вибори" в Криму є продовженням грубих порушень Російською Федерацією державного суверенітету і територіальної цілісності України.

"Псевдовибори становлять грубе порушення Конституції та законодавства України, а також основоположних норм і принципів міжнародного права, у тому числі Статуту ООН. Усі причетні до підготовки та проведення незаконного "голосування" в тимчасово окупованому Криму нестимуть відповідальність згідно із законодавством України", - йдеться в заяві.

Раніше Європейський Союз (ЄС) заявив про невизнання місцевих та регіональних "виборів" в анексованому Криму 13 вересня.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України засудили російські "вибори" в Криму.