ua en ru

Україна не збирається платити внесок до 2 млн дол. за участь у СНД, - Клімкін

Україна не збирається платити внесок до 2 млн дол. за участь у СНД, - Клімкін Джерело фото:twitter.com/Актуальная Правда

Україна не збирається платити внесок до 2 млн дол. за участь у СНД. Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для України СНД не є політичний майданчиком. Не є організацією, де ми просуваємо свої політичні інтереси. Це пострадянська тусовка, по суті, яка формувалася в 90-х роках", - зазначив Клімкін.

За його словами, для України з СНД на сьогоднішній день відіграє роль виключно в тій площині, де це стосується інтересів громадян України.

"У 90-х роках на заміну Радянського Союзу в рамках СНД було підписано багато угод, які стосуються, наприклад, стандартів, пенсійного забезпечення, взаємного визнання документів. Ми зараз працюємо над тим, щоб вирішити ці питання, і поки що це відбувається - ці угоди повинні допомагати. Допомагати не СНД, а громадянам України", - підкреслив Клімкін й додав, що Україна має в цьому питанні чисто практичний інтерес і ніякого внеску за участь в СНД в розмірі 2 млн дол. нікому платити не збирається.

Нагадаємо, за підсумками 2014 найбільшим торговельним партнером України замість СНД став Євросоюз.