ua en ru

Кремль спростував інформацію про вступ України до Митного союзу

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков спростував інформацію про підписання Президентом України Віктором Януковичем угоди про вступ України в Митний союз.

Прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков (на фото) спростував інформацію про підписання Президентом України Віктором Януковичем угоди про вступ України в Митний союз.

За словами Пєскова, питання про приєднання України до Митного союзу на зустрічі Путіна і Януковича навіть не обговорювалося. В ході переговорів предметом обговорення стали перспективи двостороннього співробітництва у фінансово-кредитній сфері.

Зазначимо, дещо пізніше з'явилося офіційне повідомлення від Адміністрації Президента України, в якому також говорилося, що питання вступу України в МС в Сочі не обговорювалося.

Нагадаємо, вчора пізно ввечері з'явилося повідомлення, що при зустрічі Президент України Віктора Януковича з Президентом Росії Володимиром Путіним в п'ятницю в Сочі була підписана стратегічна угода з Росією, яка включає в себе зобов'язання про приєднання до Митного союзу. Про це у своєму Twitter повідомив редактор The Economist Едвард Лукас, посилаючись на власні джерела.

"Чув, що Янукович у Сочі сьогодні підписав стратегічну угоду з Росією, що включає 5 млрд, у тому числі передоплата, ціна на газ 200 доларів і угоду про приєднання до Митного союзу", - написав він.

Крім того, за інформацією Лукаса, Янукович отримає від Путіна 15 мпрд доларів.

"Західні уряди шоковані", - пише Лукас.

"Інформація не підтверджена, але це хороші джерела", - додав він.

Згідно з офіційним повідомленням, глави держав обговорили питання торговельно-економічного співробітництва в різних галузях економіки і підготовки майбутнього договору про стратегічне партнерство.