ua en ru

Україна не планує імпортувати вугілля з Польщі, - Міненерго

Україна не планує імпортувати вугілля з Польщі для потреб українських ТЕС.

Україна не планує імпортувати вугілля з Польщі для потреб українських ТЕС. Про це повідомив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрій Зюков, передає прес-служба міністерства.

"Україна імпортує вугілля антрацитової групи. На території Польщі видобуток вугілля відповідної групи не ведеться. Вугілля тих марок, які ми можемо закуповувати в Польщі, в Україні достатньо для забезпечення потреб ТЕС", - повідомив Зюков.

За його словами, якщо брати всю територію України, то тільки на Донбасі, тільки в окремих районах, є поклади вугілля марки А і П.

"Саме такого вугілля і не вистачає для роботи українських ТЕС. Адже терористи зруйнували інфраструктуру регіону і заборонили відвантажування вугілля з підприємств. І тому нам доводиться його імпортувати з країн, де ведеться видобуток вугілля марок А і П", - додав Зюков.

Нагадаємо, раніше маршалок Сенату Республіка Польща Богдан Борусевич заяв, що Польща готова постачати вугілля в Україну.

За даними Міненерго, запаси вугілля антрацитової групи в Україні у серпні-вересні 2014 р. скоротилися у чотири рази і досягли критичного рівня 440 тис. т.