ua en ru

Україна не може гарантувати енергобезпеку в зоні АТО, - Турчинов

В умовах постійних обстрілів з боку бойовиків Україна не може гарантувати енергетичну безпеку в зоні проведення антитерористичної операції.

В умовах постійних обстрілів з боку бойовиків Україна не може гарантувати енергетичну безпеку в зоні проведення антитерористичної операції. Про це заявив новопризначених секретар РНБО Олександр Турчинов сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"У цих складних умовах, коли постійно порушується режим припинення вогню з російської сторони, ми не можемо гарантувати далі забезпечення енергетичної безпеки регіону, частини Луганської та Донецької областей.

Він також торкнувся теми доставки в зону АТО гуманітарних вантажів.

"У нас повинна бути чітка координація просування гуманітарних конвоїв з нашої території. Ми знаємо, що у нас досить велика кількість дитячих будинків, які потребують такої допомоги в регіоні... Цільова допомога в складних умовах для нашої країни має бути. Але повинна бути забезпечена чітка перевірка таких вантажів. Не можна допустити, щоб поставляли під виглядом гумконвоев заборонені речі сепаратистам", - заявив він.

Турчинов вважає, що пропозиції деяких депутатів про те, що гуманітарні конвої повинні бути заблоковані до тих пір, поки не будуть звільнені наші заручники, недоцільні.

"Тим, хто тримає в заручниках наших людей, їм плювати на гумконвои, допомогу дітям-сиротам", - сказав він.

Нагадаємо, Турчинов також допустив введення воєнного стану в разі необхідності.