ua en ru

Україна може зменшити імпорт хімпродукції на 10-15%, якщо реалізує програму імпортозаміщення, - ФРУ

Україна може зменшити імпорт на 10-15%, якщо реалізує програму імпортозаміщення в хімічній галузі. Про це заявив голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ, передає прес-служба ФРУ.

"Захист і розвиток внутрішнього ринку - це великий ресурс української економіки, який до кінця не використовується. Багато галузі можуть випускати продукцію, яка сьогодні завозиться з інших країнах. Тільки з хімії потенціал імпортозаміщення становить 10-13 млрд. дол на рік", - зазначив Фірташ.

За його словами, Україна може налагодити виробництво виробів з гуми, пластмас, хімічних волокон, шин. Сьогодні близько 80-90% цих продуктів Україна імпортує.

"Розвиваючи виробництво в Україні, ми створимо нові робочі місця. Наші підрахунки показують, що якщо в Україні буде випускатися та продукція, яка сьогодні завозиться, в хімічній і суміжній галузях будуть створені близько 150-200 тис. нових робочих місць", - зазначив глава ФРУ.

Він також підкреслив, що Україна може наслідувати приклад розвинених країн, які з початку кризи намагаються скоротити обсяги імпорту і завантажують виробничі потужності всередині країни.

Читайте також: Трансферні преференції для металургів, хіміків і аграріїв потрібно обмежити, - експерт