ua en ru

Україна може отримувати газ з Європи на більш лояльних умовах, ніж з РФ, - Азаров

Україна може отримувати газ з Європи на більш лояльних умовах, в яких відсутня вимога "бери або плати" і немає штрафних санкцій за недобір газу. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час сьогоднішньої зустрічі з делегацією німецького концерну Ferrostaal, повідомляє прес-служба прем'єра.

Водночас Азаров нагадав, що Україна вже має позитивний досвід щодо закупівлі газу з країн Євросоюзу. "Україна зацікавлена ​​в поставках природного газу з Європи, який зараз значно дешевше російського", - підкреслив прем'єр-міністр.

Азаров також подякував Німеччину за підтримку з модернізації української газотранспортної системи (ГТС). "Це для нас особливо важливо зараз, в умовах, коли діє кабальну газову угоду з РФ", - підкреслив прем'єр.

Він зазначив, що модернізація газотранспортної системи, яку Україна почала спільно з Deutsche Bank і Ferrostaal, - це перспективний проект, реалізацію якого уряд всіляко підтримуватиме.

Азаров нагадав, що українська ГТС є найбільш надійним і дешевим маршрутом транспортування вуглеводню в Європу. Крім того, Україна має підземні сховища газу, які дозволяють в період пікових зимових навантажень збільшити обсяги поставок і забезпечити стабільність надходження енергоносіїв до Європи.

Читайте також: "Нафтогаз" не збирається оплачувати виставлений "Газпромом" рахунок за недобір газу, - джерело