ua en ru

Україна імплементувала третину необхідних законодавчих актів з ЄС, - Климпуш-Цинцадзе

Україна імплементувала третину необхідних законодавчих актів з ЄС, - Климпуш-Цинцадзе Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе

З них 23 повністю та 13 частково

У 2016 році Україна імплементувала 36 зі 126 актів законодавства Європейського союзу, передбачених Угодою про асоціацію України з ЄС. Про це сьогодні під час конференції заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"У 2016 році Україна мала імплементувати 126 актів законодавства ЄС. За результатами імплементовано 36 актів ЄС, з них 23 повністю і 13 частково", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, частина документів, які досі не були запроваджені, наразі знаходяться на погодженні у профільних відомствах, міністерствах та комітетах парламенту.

В офісі віце-прем'єра повідомили, що, крім того, Україна виконала всі 144 необхідні критерії у сферах безпеки документів, боротьби з організованою злочинністю, міграції управління кордонами і захисту прав та свобод людини у рамках Плану дій щодо лібералізації візового режиму ЄС.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський сподівається на завершення імплементації рішення Євросоюзу про безвізовий режим для України протягом кількох місяців.