ua en ru

Україна і МБРР підписали угоду про виділення України 300 млн дол. на соцзахист населення

Україна та Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) підписали угоду щодо залучення позики в розмірі 300 млн дол. на реалізацію проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".

Україна та Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) підписали угоду щодо залучення позики в розмірі 300 млн дол. на реалізацію проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України". Від України угоду підписав міністром фінансів України Олександр Шлапак, передає прес-служба Кабміну.

Згідно з повідомленням, позика буде залучена на 18 років з 5-річним пільговим періодом. Відсоткова ставка складатиме до 1%.

Як зазначають у Кабміні, позика залучена з метою розширення програми адресної державної соціальної допомоги (забезпечення гарантованого мінімуму) для підтримки найбільш вразливих та соціально найменш захищених груп населення, яка має охопити близько 542,6 тис. осіб.

Поряд з цим в рамках проекту будуть запроваджені заходи із залучення до зайнятості непрацюючих працездатних одержувачів державної соцдопомоги.

Також впроваджуватимуться заходи, спрямовані на підвищення ефективності адміністрування соціальних виплат та послуг за підтримки національної інформаційної системи управління.

Крім того, в рамках проекту здійснюватимуться заходи з розробки, створення та впровадження механізмів зменшення кількості помилок та випадків шахрайства в системі соціальної допомоги. Зокрема, буде встановлена локальна мережа для майже 738 центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, 744 служб для дітей, 324 інтернатів, 216 центрів реабілітації дітей-інвалідів і 98 центрів для бездомних.

Крім того, проект підтримає розвиток сімейних форм опіки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, а також дітей з обмеженими можливостями, що виховуються в інтернатних закладах. Планується охопити близько 35 тис. дітей з обмеженими можливостями віком до 18 років та 13 тис. дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Цей новий проект розрахований на 6 років і є частиною загальної допомоги, яка надається групою Світового банку Україні.

Нагадаємо, 3 липня 2014 р. Рада виконавчих директорів Світового банку 3 липня затвердила позику в розмірі 300 млн дол. на реалізацію проекту "Модернізація системи соціальної підтримки населення України".

При цьому загалом у 2014 р. Світовий банк планує надати України 3,5 млрд дол. допомоги.