ua en ru

Експерти ЄС 10-11 травня відвідають Україну в рамках підготовки тексту угоди про ЗВТ

Україна та ЄС домовились про прискорення підготовки тексту угоди про асоціацію між Україною та ЄС до підписання у частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі (ЗВТ). У зв'язку з цим підтверджено візит експертної делегації ЄС в Україну 10-11 травня 2012 р. Відповідна домовленість була досягнута 8 травня 2012 р. в Брюсселі під час зустрічі міністра економічного розвитку і торгівлі України Петра Порошенка з комісаром ЄС з питань торгівлі Карелом Де Гухтом, повідомляє прес-служба Кабінета міністрів України.

Окрему увагу під час бесіди було приділено поліпшенню бізнес- та інвестиційного клімату в Україні. Український міністр та комісар ЄС обговорили спільні кроки, спрямовані на вирішення наявних у цій сфері проблем та стимулювання двосторонньої торгівлі.

Сторони обмінялися думками щодо підготовки до наступного засідання Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС, яке відбудеться 15 травня 2012 р. в Брюсселі.

У ході зустрічі були також визначені шляхи усунення існуючих торговельних бар'єрів між Україною та ЄС, розглянуті окремі аспекти антидемпінгових розслідувань щодо української продукції, а також практика застосування заходів торговельного захисту.

Нагадаємо, Україна і Євросоюз 30 березня ц.р. в Брюсселі парафували угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі (ЗВТ). Глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра заявив, що процес ратифікації угоди про асоціацію України і ЄС буде залежати від внутрішньої ситуації в Україні.