ua en ru

Україна та Білорусь повинні прискорити підписання договору щодо активізації лізингової діяльності, - Лукашенко

Україна і Білорусь повинні прискорити підготовку підписання міждержавного договору щодо створення сприятливих умов для активізації лізингової діяльності. Про це повідомив Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряди Білорусії та України повинні укоренити і прискорити підготовку підписання міждержавного договору щодо створення сприятливих умов для активізації лізингової діяльності... і Президент України сьогодні дав таке доручення уряду. У цьому напрямку працює і наш уряд", - зазначив Лукашенко.

Крім того, він розповів, що найближчим часом обидві держави проведуть ряд заходів для розширення використання у взаємній торгівлі сучасних фінансових інструментів.

"Національні банки двох країн найближчим часом проведуть спільні заходи для розширення використання у взаємній торгівлі сучасних фінансових інструментів... експортного кредитування міжнародного лізингу", - додав Лукашенко.

Він зазначив, що перспективними є проекти по створенню спільних підприємств і загальних виробництв у сфері сільськогосподарського машинобудування та виробництво міського пасажирського транспорту.