ua en ru

Україна хоче наповнити ПСГ на західній Україні європейським газом, - Продан

Україна хоче наповнити газосховища (ПСГ) на західній Україні європейським газом в рамках будівництва коридору "Північ-Південь". Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан

Україна хоче наповнити газосховища (ПСГ) на західній Україні європейським газом в рамках будівництва коридору "Північ-Південь". Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Коридор "Північ-Південь" передбачає будівництво різноманітних трубопроводів, які будуть заходити з української сторони на польську територію на 200 км. Там також має бути термінал скрапленого газу. Ми направляємо до Єврокомісії відповідні документи, щоб могли ефективно використовувати наші газосховища в західній Україні. Буде таке підключення до наших газосховищ", - сказав Продан.

У той же час, за його словами, Україні треба знайти додаткові заходи, щоб європейці не боялися тримати газ в українських газосховищах.