ua en ru

Україна домовляється про пряме авіасполучення Києвом і Лос-Анджелесом

Україна домовляється про пряме авіасполучення Києвом і Лос-Анджелесом Фото: мінистр інфраструктури Володимир Омелян (mtu.gov.ua)

Омелян у Штатах домовляється про пряме сполучення між Києвом і Лос-Анджелесом

Можливість налагодження прямого авіасполучення між аеропортами "Лос-Анджелес" і "Бориспіль" обговорювалась під час зустрічі міністра інфраструктури Володимира Омеляна з керівництвом американського аеропорту. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Керівник аеропорту Лос-Анджелесу висловив зацікавленість і пообіцяв провести роботу з американськими авіакомпаніями щодо налагодження прямого авіасполучення. Також сторони висловили зацікавленість щодо розвитку карго перевезень", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як зазначили в прес-службі, аеропорт Лос-Анджелесу входить до топ-5 найбільш завантажених аеропортів світу і посідає 2-ге місце у Сполучених Штатах. Пасажиропотік складає понад 84 млн пасажирів у рік. Протягом багатьох років аеропорт вважається найпопулярнішим пунктом відправлення / призначення в світі, тобто місцем, де люди починають або закінчують їх подорож. Також в аеропорту працює один із найбільших карго-терміналів у Західній півкулі.

Нагадаємо, що 3 вересня в міжнародному аеропорту "Бориспіль" відбувся запуск першого рейсу ірландського лоукост-перевізника Ryanair за маршрутом Київ-Бориспіль - Берлін-Шенефельд. Літак Boeing 737-800 може вмістити до 190 пасажирів, і з Києва він вилетів заповнений на 100%.

Додамо, що Ryanair, крім рейсу Київ-Берлін, восени запустить ще 11 напрямів з "Борисполя".