ua en ru

Україна повинна вирішити питання Тимошенко до 18 листопада, - Сікорський

Україна для підписання угоди про асоціацію з Європейським Cоюзом повинна вирішити питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко до 18 листопада 2013 р. Про це сьогодні журналістам після зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передає кореспондент РБК-Україна.

Україна для підписання угоди про асоціацію з Європейським Cоюзом повинна вирішити питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко до 18 листопада 2013 р. Про це сьогодні журналістам після зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Останній термін це 18 листопада і у нас вже немає часу для блефу, тому це питання має вирішитися найближчим часом, на засіданні ради міністрів закордонних справ", - заявив Сікорський.

Зазначимо, вчора він казав, що Нідерланди, Великобританія і Швеція не підпишуть угоди про асоціацію з Україною без вирішення питання екс-прем'єра країни Юлії Тимошенко.

У свою чергу, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт повідомив, що питання підписання Україною угоди у Вільнюсі залежить виключно від рішення, яке прийме місія Кокса-Кваснєвського у Тимошенко.

"Все це залежить виключно від результату місії Кокса-Кваснєвського... Якщо буде зелене світло від місії, тоді так, Україна підпише, якщо його не буде - тоді немає... Все буде залежати від звіту, який буде звіт, такий буде і результат", - зазначив Більдт.

Сьогодні голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що Юлія Тимошенко згодна на часткове помилування. "Вона це чітко зазначила, що вона робить серйозний крок. Вона для долі України готова прийняти часткове помилування", - сказав Яценюк.

Відповідаючи на запитання, чи погодиться Юлія Тимошенко на варіант без помилування виїхати за кордон і повернутися після лікування, Арсеній Яценюк підкреслив: "Навіть якби вона сама на це погодилася, то на це не погоджується Європейський Союз. Тому що ключова вимога ЄС - це зупинка політичних переслідувань. Не перерва в політичних переслідуваннях, а зупинка".

Яценюк наголосив, що законодавство, необхідне для вирішення питання звільнення Юлії Тимошенко, вже ухвалено. За його словами, чинні закони та нормативні акти дають можливість Президенту, Кабміну, міністерству юстиції й державній пенітенціарній службі прийняти рішення про звільнення Юлії Тимошенко і направлення її на лікування в Німеччину.