ua en ru

Україна та Данія розпочали проведення спільної військово-транспортної операції

Україна та Данія розпочали проведення спільної військово-транспортної операції Фото: Україна та Данія розпочали проведення спільної військово-транспортної операції

В ході операції планується перевезення до Гренландії пального та іншого вантажу

Україна та Данія розпочали проведення спільної військово-транспортної операції "Північний сокіл - 2016". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"Сьогодні, 4 квітня, у відповідності до Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Королівства Данія у сфері авіаційно-транспортних перевезень та технічної угоди, розпочалася спільна українсько-данська військово-транспортна операція "Північний сокіл - 2016" з перевезення пального на острові Гренландія", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, з військового майданчика аеропорту "Бориспіль" до авіаційної бази "Ольборг" Королівських ВПС Данії на літаку Іл-76МД відбула група українських авіаторів на чолі із заступником начальника авіації Командування Повітряних сил ЗС України полковником Олександром Кулібабою.

Повідомляється, що до операції, яка проходить восьмий рік поспіль, зокрема, залучається 21 український військовослужбовець в складі двох екіпажів, та наземного інженерно-технічного персоналу бригади транспортної авіації, що дислокується в Мелітополі.

Як зазначається, в ході операції українські льотчики планують перевезти на данську полярну станцію на острові Гренландія понад 350 тисяч літрів пального та іншого вантажу.

"Під час операції українські екіпажі планують виконати близько 15 повітряних перевезень і провести у полярному небі близько 100 годин. Завершити проведення перевезень планується 30 квітня", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 28 березня в Україні стартували стратегічні командно-штабні навчання "Весняний грім - 2016".