ua en ru

Україна і Данія підписали меморандум про співпрацю у сфері енергоефективності

Україна і Данія підписали меморандум про співпрацю у сфері енергоефективності Фото: Україна і Данія будуть співпрацювати

Метою меморандуму є зміцнення співпраці України і Данії у сферах зменшення споживання традиційних енергоресурсів

Сьогодні, 5 квітня, в рамках офіційного візиту президента України Петра Порошенка до Данії відбулося підписання підготовленого Держенергоефективності меморандуму про взаєморозуміння у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики між двома країнами. Про це повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

Зазначається, що метою меморандуму є зміцнення співпраці України і Данії у сферах зменшення споживання традиційних енергоресурсів і розвиток ринку поновлюваних джерел енергії.

За умовами меморандуму сторони мають обмінюватися інформацією про національні стратегії у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики, а також працювати над реалізацією інвестиційних проектів у цих сферах.

Також, у рамках меморандуму особливу увагу буде приділено обміну знаннями щодо забезпечення сталої роботи енергосистем при збільшенні частки електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко закликав керівників данських компаній інвестувати в Україну у ході офіційного візиту до Королівства Данія.