ua en ru

Україна буде дотримуватися газових угод, поки не домовиться з Росією, - Азаров

"Газової війни" між Україною і РФ не буде, Україна буде дотримуватися газових угод до тих пір, поки не буде досягнута домовленість з російською стороною. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі телеканалу "Інтер".
"Що стосується газової війни. Твердо і однозначно хочу сказати всім. Ніхто і ніколи не дочекається ніяких воєн. У тому числі газових з нашим стратегічним партнером, з Росією... У нас зараз є розбіжності. Незважаючи на те, що ми вважаємо ці угоди невигідними для нас ... До тих пір поки ми не домовимося, ми будемо виконувати нашу угоду ", - підкреслив Азаров.
Азаров також зазначив, що рішення про реорганізацію "Нафтогазу Україна" було продумано і готувалося давно.
"Рішення полягає в тому, щоб створити ефективно діючу систему видобутку газу і нафти, транспортування, і її розподілу... Видобуток нафти і газу вимагає колосальних витрат... Ми будемо виділяти значні кошти і з бюджету... Але основний упор полягає в тому, щоб залучити інвестора... Перш за все потрібно створити прозору, що діє за законами ринку, що діє за зрозумілими правилами компанію", - повідомив Азаров.
За словами прем'єра, в України є, чим залучити інвестора: "Розвідані запаси газу становлять понад 1 трлн куб. м... Крім того, ми розташовується 11 трлн куб. м газу, які знаходяться в тих площах, які потрібно розвідати... і в умовах коли ціна на газ постійно зростає... це дуже важливо. Це рішення (реорганізація "Нафтогазу") продумане, ми до нього готувалися роки".