ua en ru

"Украерорух": на Ан-26 встановлять німецький навігаційний комплекс

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") буде застосовувати найсучасніші технології для здійснення авіаційного пошуку і рятування на морі. Про це повідомили у прес-службі "Украероруху".

На літаку Ан-26, що належить Украероруху, буде встановлений навігаційний комплекс зі спостереження на море ASAS-26, розробником і постачальником якого є компанія Aerodata AG (Німеччина).

"Це сучасне рішення від європейського виробника найбільш відповідає планам Украероруху удосконалюватися, щоб гарантувати максимально ефективний авіаційний пошук і рятування постраждалих у ситуаціях, коли якесь судно зазнало лиха в районі відповідальності України над акваторіями Чорного та Азовського морів", - зазначив начальник служби у авіапоіску та пошуково -спасательному забезпечення польотів Украероруху Володимир Борисов на конференції експлуатантів повітряних суден зі спостереження на море, яку організувала Aerodata AG в місті Бремерхафені (Німеччина).

Для подальшої установки навігаційного комплексу ASAS-26 на літак Ан-26 Украерорух веде активні переговори з ДП "Антонов", щоб якнайшвидше приступити до виконання робіт.

Нагадаємо, раніше "Украерорух" увійшов до міжнародного консорціуму з аероновігаціі.