ua en ru

Під загрозою не лише Донбас, а й північний та південний напрямки, - Лисенко

Під загрозою не лише Донбас, а й північний та південний напрямки, - Лисенко Фото: Андрій Лисенко

На випадок широкомасштабеної агресії створюється стратегічний резерв

Під загрозою знаходиться не лише напрямок Донбасу, а й північний і південний напрямки. Про це повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко в ефірі "Радіо Свобода".

Як зазначається, на Донбасі близько 35 тис. російських військових, найманців та бойовиків. Тоді як українська армія налічує 50-60 тис. військових на лінії фронту на сході України, але загалом українське військо налічує 250 тисяч осіб.


У зв'язку з цим Лисенко розповів про причини проведення хвиль мобілізацій.

"Все відбувається із розрахунку загроз, які є на сьогодняшній день. Тобто загроза є не тільки Донбас, у нас є загроза і північний наш сусід, який зараз високими темпами нарощує свою могутність. Не стільки могутність, скільки чисельність. Тобто створюються нові армії, і танкова, і загальновійськова армія. У нас є загрози, які є на півдні. Це Кримський півострів і напрямок азовського регіону. Тому, для того, щоб не просто тримати людей там, а для того, щоб скласти ще резерв, щоб можна було їх поміняти. Тому що неможливо завжди бути у бойовій готовності. Треба людині дати відпочити. І для цього також створюється стратегічний резерв, на випадок широкомасштабної агресії", - заявив він.

Разом з тим, Лисенко заявив, що у випадку широкомасштабної агресії до участі у бойових діях будуть залучені й ті, хо наразі не долучається до АТО.

"Справа в тім, що покладається все на контрактників, але і строкова служба, хлопці також будуть залучені до відбиття цієї агресії. Вони зараз не беруть участь в АТО... але у випадку агресії вони також будуть брати участь у бойових діях", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 14 червня 2016 року, в результаті бойових дій загинули 2 українських військовослужбовців, ще 7 отримали поранення.