ua en ru

Вугілля з шахт ДП "Львіввугілля" не вивозиться через непридатність для ТЕС, - СБУ

Служба безпеки України пояснила, що вугілля зі складів шахт державного підприємства "Львіввугілля" не вивозиться із-за його непридатності у використанні для теплоелектростанцій. Про це йдеться в офіційній відповіді СБУ на запит позафракційного нардепа Юрія Дерев'янко, передає його прес-служба.

СБУ уточнює, що все вугілля, яке знаходиться на складах ДП "Львіввугілля", а це 98,5 тис. тонн, містить 50% золи, що й робить неможливим його використання на ТЕС.

"З метою підвищення якості вугілля його необхідно збагатити. Відповідні послуги у Львівсько-Волинському регіоні надає ПАТ "Львівська вугільна компанія", до складу якої входить ЦЗФ "Красноградська". В даний час виробничі потужності фабрики не в змозі переробити зазначений обсяг вугілля", - зазначають у відповіді.

Також у листі сказано, що шахта "Південнодонбаська" №3 не функціонує, так як знаходиться на території підконтрольній так званої ДНР.

Нагадаємо, раніше лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, виступаючи на сесії Верховної Ради заявив, що купівля вугілля Україною в українських шахтарів є антидержавною і посилює енергетичну залежність України від РФ.