ua en ru

Уго Чавес висловив підтримку лівійському лідеру Каддафі і президенту Сирії Асаду

Президент Венесуели Уго Чавес, який проходить курс лікування від раку, виступив по телебаченню зі словами підтримки поваленому лідеру Лівії Муаммару Каддафі і главі Сирії Башару Асаду. "Лівійці борються з іноземним вторгненням і агресією, і я прошу Бога захистити життя нашого брата Муаммара Каддафі. Його намагаються вистежити і вбити", - заявив Чавес. "Ніхто не знає, де зараз знаходиться Каддафі, я думаю, він пішов у пустелю, щоб організувати там опір. Що ще він може зробити?" - додав венесуельський глава, передає Reuters.
Каддафі і Чавеса пов'язують теплі особисті стосунки, вважається, що вони - хороші друзі. У ході розпочатої в лютому 2011 р. громадянської війни в Лівії ЗМІ неодноразово поширювали повідомлення, що Кададфі втік до Венесуели. Втім, ці чутки поки не підтвердилися.
Крім того, Чавес сказав кілька слів і про події в Сирії. "Напередодні я розмовляв із сирійським президентом, нашим братом Башаром Асадом. Ми висловлюємо солідарність з народом Сирії, з президентом Башаром (Асадом). Вони ведуть бій проти імперіалістичної агресії, чинять опір атакам з боку янкі і їхніх європейських союзників", - заявив Чавес.
Раніше цього тижня телебачення показало, як 57-річний президент Венесуели грає в бейсбол. Тоді Чавес зробив заяву з приводу свого стану здоров'я. "У мене є невеликий сюрприз для тих, хто бажає моєї смерті, повторюючи, як заведений, що я в лікарні, що я паралізований і не можу говорити. Насправді мені стає все краще, я все сильніший з кожним днем", - сказав глава венесуельської держави.