ua en ru

УЄФА відмовив "Мілану" в добровільній угоді щодо fair play

УЄФА відмовив "Мілану" в добровільній угоді щодо fair play Фото: "Мілану" загрожує недопуск до участі в єврокубках (facebook.com/ACMilan)

Організація передала справу у судову палату

УЄФА офіційно відхилив пропозицію італійського "Мілана" щодо добровільної угоди з питань фінансового fair play (FFP). Як повідомляється на офіційному сайті організації, справу передано в судову палату комітету.

"Після ретельного вивчення всіх документів і пояснень, наданих клубом, слідча палата комітету з фінансового контролю клубів (CFCB) вирішила, що обставини справи не дозволяють укласти угоду про врегулювання", - йдеться в повідомленні.

Тепер клуб і його фінансові рахунки будуть ретельно вивчені, а слухання по цій справі відбудеться в червні.

"Мілану" загрожують серйозні санкції, в гіршому варіанті розвитку подій клуб може отримати заборону на трансфери, великий штраф або навіть заборону на виступ у Лізі Європи.

За підсумками чемпіонату Італії сезону 2017/18 клуб зайняв шосте місце, яке дає право виступити в другому за престижністю єврокубку.

Гендиректор "Мілана" Марко Фассоне відреагував на рішення УЄФА.

"Я здивований і засмучений, тому що я розраховував, що УЄФА запропонує нам добровільну угоду. Таке відбувалося лише одного разу, це було з російським клубом. В УЄФА стверджують, що борг компанії засновника перед Elliott Management, кидає тінь [на фінансову ситуацію клубу]. Але Elliott Management виступав в ролі гаранта, і історія цього сезону говорить про те, платежі регулярно виплачувалися", - наводить слова Фассоне сайт міланського клубу.

Нагадаємо, власник футбольного клубу "Мілан" підозрюється в шахрайстві.