ua en ru

Учасники акції протесту на Європейській площі мають намір продовжити акцію 22 січня 2011 р., - маніфест

Учасники акції протесту, що відбувалася сьогодні, 6 грудня, на Європейській площі у Києві, мають намір продовжити її у День Соборності України, 22 січня 2011 р. Про це йдеться у маніфесті з вимогою позачергових виборів Президента і парламенту, який був погоджений з лідерами ініціативних груп і зачитаний сьогодні на мітингу, передає радіо "Свобода".

У заяві йдеться, що за дев'ять з половиною місяців, які Президент Віктор Янукович знаходиться у влади, він не виконав жодної передвиборної обіцянки.

Нагадаємо, сьогодні кілька сотень людей на Європейській площі в Києві вимагали відставки влади.
На сходах, які ведуть до Українського дому, була встановлена імпровізована сцена, з якої перед учасниками мітингу виступали представники політичних сил, що брали участь в акції.
Учасники акції тримали партійні прапори, зокрема, "Батьківщини", Всеукраїнського об'єднання "Свобода", Європейської партії України.
В акції протесту також брали участь один із лідерів "Батьківщини" Олександр Турчинов, народні депутати від "Нашої України - Народної самооборони" (НУ-НС) В'ячеслав Кириленко, Микола Катеринчук, нардепи від БЮТ-Батьківщина Віталій Корж, Андрій Павловський та Олег Тищенко.