ua en ru

Збитоки через несинхронність підвищення тарифів на газ і тепло складе 420 млн гривень

Збитоки через несинхронність підвищення тарифів на газ і тепло складе 420 млн гривень Фото: в Україні з 1 липня підвищують тарифи на тепло

Тарифи на газ підвищуються з 1 травня, а тарифи на тепло - з 1 липня

Збиток підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) через несинхронність підвищення цін на газ і тепло в 2016 р. складе 420 млн гривень. Про це сьогодні в ході круглого столу повідомила директор департаменту регулювання відносин у сфері теплопостачання Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) Світлана Черних, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тарифи на газ підвищуються з 1 травня, а тарифи на тепло - з 1 липня... Збитки всіх 55 ліцензіатів, які будуть у цей період надавати послуги гарячого водопостачання - це близько 420 млн грн", - сказала вона.


Разом з тим, Чорних повідомила, що Нацкомісія передбачатиме компенсацію для підприємств ТКЕ при наступному перегляді їх тарифів, який, як зазначила директор департаменту, має відбутися не пізніше 1 січня 2017 року.

У свою чергу фінансовий директор ПАТ "Київенерго" Тетяна Грязнова заявила, що вирішувати проблему необхідно якомога оперативніше.

"Тільки для "Київенерго" чистий збиток з гарячого водопостачання за два місяці складе 253 млн грн. Компенсація протягом 12 місяців - це цікаво, але купувати газ і оплачувати потрібно вже зараз", - підкреслила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, 17 травня оприлюднено в "Офіційному віснику України" і набув чинності.