ua en ru

У Ю.Тимошенко та В.Януковича рівні шанси на перемогу, - експерт.

У прем`єр-міністра Юлії Тимошенко та лідера Партії регіонів Віктора Януковича рівні шанси на перемогу у президентських виборах. Про це сьогодні на прес-конференції заявив член-кореспондент НАН України, генеральний директор Всеукраїнської соціологічної служби (ВСС) Микола Михальченко, презентуючи результати соціологічного опитування, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
Дослідження проведено 18-25 грудня. В усіх регіонах країни опитано 4800 респондентів. Про підтримку лідера Партії регіонів висловилися 28,3% опитаних виборців. За голову уряду - 22,1%. Далі йдуть Арсеній Яценюк (7,9%) Сергій Тігіпко (7, 3%), спікер Верховної Ради Володимир Литвин (5,2%) та Президент Віктор Ющенко (4,4%). Готовність з'явитися на виборчі дільниці висловили 70% респондентів.
М.Михальченко відзначив, що у Ю.Тимошенко рейтинг за останній місяць дещо зріс, а В.Януковича - трохи знизився. Проте, на думку соціолога, перший тур виборів проміжний, а в другому турі боротьба за президентську посаду значно посилиться. «Електоральні резерви Ю.Тимошенко, за нашим дослідженням, значно масштабніші. Виборці В.Януковича практично повністю мобілізовані, - сказав академік. - Наше дослідження показує, що перетікання між першим і другим туром більшим буде на користь Ю.Тимошенко. В цілому, я б сьогодні визначив шанси перших двох кандидатів майже рівними».