ua en ru

У.Чавес закликав громадян Венесуели вступати до іррегулярних збройних сил і оголосив про прибуття зброї з Росії.

Президент Венесуели Уго Чавес закликав громадян країни вступати до іррегулярних збройних формувань, які організовуються урядом. Крім того, він оголосив про швидке прибуття закуплених у Росії 300 танків і бронетранспортерів, іншого озброєння і радарів. Про це передає Associated Press.
У.Чавес заявив під час недільної промови, що захищати свою вітчизну - це "обов'язок кожного члена соціалістичної партії", і закликав венесуельців вступати до бойових загонів, які організовує влада. За його словами, це робиться з метою захисту країни від іноземного вторгнення. Венесуельський лідер також повідомив про швидке прибуття 300 танків і бронетранспортерів, куплених у Росії, і іншої зброї. Сюди входять танки Т-72, системи протиповітряної оборони.
Венесуела закуповує російську зброю з 2005 р., на це країна вже витратила 4 млрд дол. Серед закуплених Каракасом озброєнь - 24 літаки-винищувачі Су-24, десятки бойових вертольотів, понад 100 тис. автоматів Калашникова. У вересні 2009 р. Росія надала Венесуелі кредит на суму 2,2 млрд дол. для закупки зброї.