ua en ru

У. Чавес відправив військову техніку і піхотні частини до кордону з Колумбією

Президент Венесуели Уго Чавес відправив військову техніку, піхотні частини і військові літаки до кордону з Колумбією на випадок війни з цією державою, передає РБК з посиланням на Associated Press. За словами венесуельського лідера, Президент Колумбії Альваро Урібе "здатний на що завгодно" - цим і пояснюється відправка військ. У.Чавес не розповів ніяких подробиць про те, які війська і в якій кількості відправлені до колумбійського кордону.
Нагадаємо, цього тижня венесуельський президент збільшив сили національної гвардії, розташовані також у прикордонних з Колумбією районах, на 1 тис. чоловік.
Минулого тижня У.Чавес розірвав дипломатичні відносини з Колумбією після того як А.Урібе звинуватив Венесуелу в допомоги ліворадикальної угрупуванню "Революційні збройні сили Колумбії" (ФАРК), яка багато років веде збройну боротьбу проти колумбійської влади. Сам керівник цієї організації напередодні заявив, що готовий до переговорів з владою Колумбії, але тільки не з А.Урібе, а з новообраним президентом країни Хуаном Мануелем Сантосом.
7 серпня повноваження А.Урібе закінчуються. З приходом до влади Х.Сантоса пов'язують надії на потепління відносин між Каракасом і Боготою.